Bursa Mantolama Yalıtım

0.312.427 2090

Mantolama hakkında her şey.

Mantolamada Dikkat Edilmesi Gerekenler – Dış cephe mantolama uygulamalarında, uygulamanın kısa süreli ve doğru yapılması için dikkat edilmesi gerekenler.
 
Mantolamada Dikkat Edilmesi Gerekenler – Yaşantımızı bilgi çağına adapte ettikçe daha bir bilinçleniyoruz ve yaşadığımız dünyanın kıymetini daha iyi anlıyoruz. Isı izolasyonu yaptırmamız demek sadece daha az fatura ödeyeceğiz anlamına gelmiyor. Binaları ayakta tutan demirler su ve nemden en etkili şekilde mantolama sayesinde korunur. Atmosfere daha az zararlı gazlar yükseleceği, milli servetimizin daha artacağı ve enerji kaynaklarımızı az harcayarak gelecek nesillere daha çok enerji miras bırakacağımız anlamına da geliyor. Az yakıt demek daha temiz hava demek, daha bol oksijen demek yani daha az hava kirliliği demek. Bu kadar önemli bir uygulama göz ardı edilmemeli mutlaka binalarınızda hayata geçmelisiniz.
 
Dış cephe mantolama uygulamalarında, uygulamanın kısa sürede ve doğru olarak yapılabilmesi için dikkat edilmesi gereken önemli konular vardır. Bu nedenle, planlama aşamasında özenli ve detaylı bir çalışma yapmak gereklidir.
 

Mantolamada Dikkat Edilmesi Gerekenler:

1- Öncelikle yalıtım uygulanacak yüzeyler düzgün olmalıdır.
2- Yüzey eğriliği 2 cm’yi geçmemeli, bu değerden daha fazla olan eğrilikler ve yüzeyde bulunan küçük hasarlar ve çatlaklar, özel sıva uygulaması ile ortadan kaldırılmalıdır.
3- Uygulamaya başlamadan önce yüzey, toz ve yağ gibi yapışmayı azaltıcı maddelerden arındırılmalı, döküntü ve kabarmış yüzeyler fırçalanarak temizlenmelidir. Uygulama yapılacak yüzey tamamen kurumuş olmalıdır.
4- Uygulama yapılırken yağmur, rüzgar ve  doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde korunması gerekmektedir. Cepheyi korumak için iskele ağı kurulması önerilir.
5- Sağlıklı bir uygulama yapılabilmesi için uygulanacak duvarın ortam sıcaklığının +5 OC ile +30 CO sınır değerleri aralığında olmasına dikkat edilmelidir.
6- Isı yalıtım levhaları duvar yüzeyine yapıştırma ve dübelleme yolu ile uygulanmadan önce, yüzeyin yeterli derecede yapışma kuvvetine sahip olduğu tespit edilmelidir.
7- Cephede açık kalan bölgeler, pencere, kapı, denizlikler, çatı kenarları ve balkonlar sağlıklı bir şekilde yalıtılarak ısı yalıtımı malzemesine herhangi bir yerden su sızarak ıslanması engellenmelidir.
8- Özellikle tadilatlarda; cam, ahşap, alüminyum ve diğer mevcut yapı elemanlarının uygulama sırasında zarar görmemesi için örtülerek korunması
9- Yağmur oluklarının, son katı uygulanmış sistemden en az 5 cm dışarıda olacak şekilde, yalıtım uygulamadan önce inşa edilmiş olması
10- İskele kullanımlarında, iskele kelepçelerinin uzunluğunun sisten kalınlığına uygun olması
11- İşçi emniyeti açısından duvar ve iskele arasındaki mesafenin yeterli olması ve iskele kelepçeleri için açılan deliklerden (deliklerin eğri açılmaması) su sızmamasının dikkate alınması gerekmektedir.
12- Isı yalıtım mantolama uygulaması, ıslak ve nemli yüzeylerle, sağlam olmayan, gevşek erimekte olan veya 24 saat içerisinde don tehlikesi olan yüzeylere kesinlikle uygulanmamalıdır. Ayrıca uygulamanın amacına ulaşması için kullanılacak levhalarda sağlam olmalıdır.
13- Sorunsuz bir uygulama ve rahat bir çalışma ortamı sağlamanın şartlarından birisi de; yalıtım sistemine ait elemanların uygun bir şekilde depolanmasıdır.
14- Çalışma süresi boyunca yapıştırıcı, yüzey sıvası ve son kat kaplama malzemelerinin saklanmasına özen gösterilmeli; mantolama levhaları, dübel, profil, donatı filesi gibi diğer sistem elemanları deforme olmayacak, zarar görmeyecek şekilde muhafaza edilmelidir.
15- Hava koşullarındaki değişikliklerin yapıştırıcı, sıva, son kat kaplama malzemeleri kuruma ve sertleşme süresini etkileyebileceği dikkate alınmalıdır.

Etiketler Mantolama

siding