Mantolama, ancak doğru ve düzenli bir biçimde yapıldığı zaman tam verim alınabilir.
Dış Cephe Mantolama yönteminde kullanılan yalıtım levhası, ses yalıtımı konusunda da gayet başarılıdır
Isı yalıtım teknikleri arasında popülaritesi yüksek olan bir yöntemdir.
Taşyünü mantolama % 60 ve % 70 ısı yalıtım sağlayabilmektedir. Sadece Isı Yalıtım Sağlamak ile kalmaz Büyük Ölçüde Ses Yalıtımı Sağlar.
Mantolama uygulaması eğer yüksek binalara yapılacaksa 3 katta bir yatay derzleme yapılmalıdır.
her marka pimapen tamiri işlerinizde uzman ekibimizle hizmetinizdeyiz
Eğer komşuların ya da trafiğin gürültüsünden rahatsızsanız, sizin ihtiyacınız ses yalıtımıdır.
"Fugalı Mantolama" hem izolasyon hem dekorasyon için geliştirilmiş bir dış cephe kaplama malzemesidir.
Kullanım yeri amacına göre farklı boyut ve teknik özelliklerde değişik kenar ve yüzey şekillerinde levha ve kalıp olarak üretilebilmektedir.
Yalı baskı mantolama, yüksek yoğunluk değerlerine sahip EPS’nin akrilik esaslı elyaflı sıvılar ile kaplaması sonucu yapılmaktadır
İzocam Taş Yünü Mantolama uygulamalarının tercih edilmesindeki öncelikli nedenlerden bir tanesi bu uygulamaların kullanıldıkları binalara sağladıkları ekonomik katkıdır.
Çok katlı binalarda bina yönetimi tarafından dış cephe mantolama uygulaması kararı alınamadığı durumlarda daire sahipleri tarafından uygulanabilecek bir yöntemdir.
İlk aşama olarak yapılacak alanın tüm güvenlik önlemleri ve koruyucu tedbirler alındıktan sonra uygulamaya etap olarak gecilecektir
Mantolama Enerji Kimlik Belgesinin bir nüshası bina sahibi, yöneticisi, yönetim kurulu ve/veya enerji yöneticisince muhafaza edilir, bir nüshası da bina girişinde rahatlıkla görülebilecek bir yerde asılı bulundurulur.
5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve bu kanuna bağlı olarak çıkartılan Binalarda Enerji Performansı yönetmeliğine göre 1 Ocak 2011'tarihi itibari ile 50 m² üzeri inşaat alanına sahip tüm binalarda Enerji Kimlik Belgesi çıkarılması zorunlu hale gelmiştir